Загубата на Байер (Леверкузен) от Аталанта с 0:3 снощи във финала на Лига Европа буквално взриви социалните мрежи, като в Интернет се появиха куп находчиви шеги, колажи и мемета, събрани от мадридския “Ас” и други спортни издания.

🤣 Lookman y Xabi Alonso, protagonistas de los memes de la final de la Europa League

👀 El Bayer Leverkusen de Xabi Alonso perdió un partido tras llevar 51 consecutivos sin caer derrotado

📷 @FotografiAS_AS https://t.co/SaGfnTNXqU

— Diario AS (@diarioas) May 23, 2024

Закачките са посветени основно на края на серията без загуба на “аспирините” от 51 мача, като основни действащи герои бяха настаникът на германците Чаби Алонсо и героят на мача Адемола Луукман, който заби хеттрик във вратата на новите първенци в Бундеслигата.

Един от най-популярните колажи препраща към финала от Мондиал 2010 между Испания и Нидерландия, със станалото вече прословуто много грубо нарушение на Найджъл де Йонг именно срещу Алонсо. Тогава футболистът на “лалетата” изрита в гърдите испанеца, но получи само жълт картон. Този път обаче на тялото на Де Йонг е поставена главата на Луукман.

Популярна стана и снимка с Джан Пиеро Гасперини и Чаби Алонсо, на която опитният италиански специалист красноречиво е сложил пръст на устните си, макар че не е ясно дали треньорът на Аталанта не прави този жест по-скоро към четвъртия съдия. Други пък се шегуват с визията на мениджърите на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед Джосеп Гуардиола и Ерик Тен Хаг, като изтъкват, че снощи Чаби Алонсо по-скоро е бил като нидерландския наставник на “червените дяволи”, за разлика от предишните мачове.

Обект на майтапи е и краят на серията от мачове без загуба на Байер (Леверкузен), като препратката е към шокиращата загуба на популярния кечист Гробаря от Брок Леснър на Кеч Мания 30, с която се сложи край на победоносната му серия, известна като “Тhe Streak”.

Oще един любопитен колаж е свързан с популярната видеоигра GTA, при която Адемола Луукман държи куче на синджир, чиято глава е с емблемата на Байер (Леверкузен).

Последвайте каналите ни в: