72-годишният италиански треньор Клаудио Раниери обяви, че наистина спира с футбола, но с клубния такъв, като Каляри ще е последният му клуб. Но опитният специалист заяви, че може да обмисли оферти от национални отбори.

Раниери ще запише последен мач начело на Каляри в Серия А при домакинството срещу Фиорентина довечера в 38-ия кръг на италианския шампионат. Тимът вече си осигури участие в елита и през следващия сезон.

"Когато се присъединих към Каляри, казах, че ще приключа кариерата си в клубния футбол тук", коментира Клаудио Раниери пред телевизия Sky Sport.

Ranieri a Sky: "Cagliari è stato il mio ultimo club"#SkySport #SkySerieA #SerieA #Ranieri #Cagliari #SkyCalciomercatohttps://t.co/BJZ61UZ16l

— skysport (@SkySport) May 23, 2024

"Ако утре някой национален отбор, не е задължително да е Италия, дойде и ме предизвика, мога да отговоря положително. Но няма да тренирам друг клубен тим", обясни специалистът.

"Затворих вратата за клубния футбол, но национален тим - защо не. Бих го направил. Вярвам в съдбата на човек и в моята съдба. Исках да открия новия стадион на Каляри, когато пристигнах, но може да не стане скоро. В даден момент кръгът трябваше да бъде затворен. Аз съм късметлия. Трябваше да приключа по този начин", добави Раниери.
БТА

Последвайте каналите ни в: