Наставникът на Реал Мадрид Чус Матео обяви, че отборът му излиза с мисълта не да защити титлата си в Евролигата, а да спечели още един трофей от най-силния клубен европейски баскетболен турнир. Треньорът на “белите”, които бяха лидери в редовния сезон, говори на официалната пресконференция в навечерието на старта на Финалната четворка в Берлин.

“Да си фаворит е хубаво, защо не? Но ние не сме се фокусирали върху това в съблекалнята. За нас е важно да разберем какво трябва да направим, за да спечелим Финалната четворка. Изпитваме голямо уважение към отбора на Олимпиакос, защото те са спортсмени на и извън игрището. Концентрирали сме се изцяло върху тях. Не излизаме за защита на титлата, а за това да спечелим още една. Не защитаваме нищо. Гладни сме и не мислим за това, че сме били първи в редовния сезон. Тук сме да печелим и нищо, което се е случило преди, не е от значение за нас”, заяви Матео.

На полуфиналите Реал ще премери сили с Олимпиакос в повторение на миналогодишния финал. Мачът е утре от 22:00 часа българско време, а победителят ще премери сили с Фенербахче или Панатинайкос на финала.

Последвайте каналите ни в: