ЦСКА 1948 постигна много важна победа в битката за седмото място в efbet Лига.

"Червените" се наложиха над отбора на Душан Керкез с 2:1 след късен обрат. И трите попадения в срещата в Бистрица паднаха след почивката. Кристиан Нвачукву (50’) откри резултата в началото на второто полувреме, а "златната" резерва Неделко Пишчевич се превърна в герой за домакините, разписвайки се в 80-ата и 91-вата минута.

С днешния успех тимът, воден от Валентин Илиев, си върна седмата позиция, която дава право на участие в бараж за Лигата на конференциите. "Канарчетата" остават на девето място в класирането, но тъй като спечелиха Купата на България, пловдивчани ще играят в Лига Европа. Именно това даде нужното спокойствие на Ботев и Душан Керкез гласува доверие на футболисти, които са получили по-малко игрово време през сезона.

ЦСКА 1948 държи съдбата в собствените си ръце. "Червените" са само на една победа от това да си уредят сблъсък с Черно море или ЦСКА - София за място в Европа. Всъщност това може да се случи дори и при загуба, но в случай, че Арда не спечели срещу Ботев (Пловдив) на "Колежа". Към момента разликата между столичния отбор и кърджалийци е една точка.

Мачът започна с леко преимущество на гостите, които обаче така и не успяха да създадат нещо по-интересно пред противниковата врата в първите 15 минути. В 27-мата минута Степонавичюс се озова на добра стрелкова позиция, но ударът му от близко разстояние беше блокиран от Симеон Василев. Малко след като измина половин час от началото на двубоя Талис шутира извън наказателното поле, но Росен Божинов застана на пътя на топката и предотврати по-сериозна опасност за Матвей Игонен. В 38-мата минута Никола Илиев стреля покрай левия страничен стълб. 120 секунди по-късно Янис Карабельов и Мартин Секулич взаимодействаха добре помежду си, а ударът на нападателя срещна гредата.
"Жълто-черните" започнаха по-активно и след почивката, а в 50-ата минута Кристиан Нвачукву откри резултата с първия точен изстрел в срещата. Крилото на Ботев се справи с Реян Даскалов и със силен шут в близкия ъгъл не остави шансове на стража на ЦСКА 1948. В 69-ата минута футболистите на Валентин Илиев организираха добро нападение по десния фланг, а на върха на атаката се озова Радослав Кирилов, чийто удар премина встрани от целта. Четвърт час преди края на редовното време Педриньо стреля опасно от фал, но след рикошет в стената, кълбото излезе в корнер. Само няколко секунди по-късно Емил Ценов засече с глава центриране отдясно, но Матвей Игонен се отчете с брилянтно спасяване, избивайки топката в напречната греда. При добавката опитът на Умарбаев беше доста неуспешен. В 80-ата минута Педриньо центрира в наказателното поле, а Неделко Пишчевич надскочи Ехидже Укаки и изпрати топката във вратата - 1:1. В 86-ата Педриньо получи кълбото на левия фланг, навлезе навътре и шутира силно над горната греда. В първата минута от добавеното време Неделко Пишчевич се извиси над всички при ъглов удар пред вратата на Ботев и с глава засече топката за 2:1, с което донесе и победата на своя тим.

ЦСКА 1948 2:1 БОТЕВ (ПД)

0:1 Кристиан Нвачукву (50)
1:1 Неделко Пишчевич (80)
2:1 Неделко Пишчевич (90+1)

Стартови състави:

ЦСКА 1948: 1. Петър Маринов, 3. Росен Божинов, 7. Талис, 8. Педриньо, 10. Радослав Кирилов (К), 14. Теодор Иванов, 15. Симеон Василев, 17. Никола Илиев, 22. Реян Даскалов, 25. Евгений Сердюк, 99. Марио Топузов;

БОТЕВ (ПД): 32. Матвей Игонен, 3. Джон Емануел, 4. Ехидже Укаки, 9. Мартин Секулич, 14. Фаустас Степонавичюс, 18. Димитър Папазов, 20. Антонио Перера, 28. Янис Карабельов (К), 40. Кристиан Нвачукву, 42. Ивайло Видев, 79. Атанас Чернев.

 
 
Последвайте каналите ни в: