Арда надигра с 3:1 Славия в мач от 35-ия кръг на efbet Лига, с което елиминира "белите" от битката за 7-ото място, даващо право на участие в бараж за Европа.

Тонислав Йорданов откри резултата в 33-ата минута, а в даденото от рефера продължение на първата част Владимир Николов изравни. Домакините отново излязоха напред с попадение на Пламен Крачунов в 62-ата минута. Резервата Иван Коконов предреши всичко с трети гол за своите в 86-ата минута.

Срещата бе от изключителна важност за двата отбора. Поражението извади "белите" от битката за въпросното 7-мо място, докато успехът запази шансовете на "сините" от Кърджали да се изправят срещу Черно море или ЦСКА - София в директен сблъсък за участие в Лигата на конференциите през следващия сезон.

Преди двубоя Лъчезар Котев и Деян Лозев получиха награди по случай 100 изиграни срещи с екипа на Арда. Домакините поискаха дузпа още във втората минута след съприкосновение между дриблиращия в наказателното поле Иванов и Соле, но реферът Михаел Павлов не посочи бялата точка. Славия отговори подобаващо в 8-ата минута. Тогава Стоянов изведе набралия скорост Томбак. Защитникът върна по земя към Николов. Таранът на "белите" шутира технично по земя в дясната греда, след което топката се върна към терена и Господинов я улови.

В 11-ата минута домакините комбинираха бързо и ефектно в наказателното поле на софиянци. Окезие се озова на стрелкова позиция и шутира от 17-18 метра над вратата. В 20-ата минута стражът на домакините Анатоли Господинов се отличи с две невероятни спасявания срещу Николов. Дори да бе паднал гол, той нямаше да бъде зачетен, тъй като асистентът Тасев се намираше в положение на засада. След половин час игра Тилев отправи удар от далечна дистанция, който не затрудни Вуцов и вратарят на гостите улови. Така се стигна до 33-ата минута, в която Арда откри резултата. Йорданов си пое топката с гърди след дълго подаване на Цонев и по този начин елиминира Георгиев. След това отправи мощен шут от 20 метра, който се оплете в мрежата на "белите". До края на полувремето Славия успя да изравни. След изпълнение на корнер в 43-ата минута Александров овладя около ъгъла на големия пеналт, финтира футболист на домакините и отправи фалцов удар, който Господинов изби. Топката попадна в Тасев. Крилото подаде по земя към Николов, който вкара от два метра в празната врата. Страничният съдия отсъди засада, но след петминутно гледане на ВАР, попадението бе признато за редовно.

"Сините" от Кърджали можеха да поведат отново в 48-ата минута след удар с глава на Йорданов от близка дистанция, но той попадна право в ръцете на Вуцов. Три минути по-късно Минчев шутира от фал, а Господинов улови. В 53-ата минута Йорданов отново отправи опасен изстрел, този път с десния крак, но в аут. По-напористата игра на Арда в тази част от мача даде резултат в 62-ата минута. Тогава Тилев центрира от фал, Вуцов не се намеси добре и заложи топката пред крачунов на метър пред голлинията и защитникът без проблем вкара в празната врата за 2:1. В 72-ата минута Иванов преодоля Томбак и Стоев, а след това шутира от 12-13 метра, но Вуцов реагира добре и изби. Девет минути покъсно резервата Коконов можеше до голяма степен да гарантира трите точки на своите, тъй като бе оставен непокрит да стреля от десетина метра почти фронтално срещу Вуцов, но стражът на гостите демонстрира класа и отрази. Коконов обаче се реваншира подобаващо малко по-късно. В 86-ата минута той засече избита след ъглов удар топка, пращайки я в долния ляв ъгъл за 3:1. В даденото от рефера триминутно продължение на срещата Славия за втори път нацели греда. Това стана след параболичен изстрел с глава на Крачунов, който "кацна" на напречния дирек.

АРДА - СЛАВИЯ 3:1

1:0 Тонислав Йорданов 33
1:1 Владимир Николов 45+1
2:1 Пламен Крачунов 62
3:1 Иван Коконов 86

АРДА: 1. Господинов, 4. Стоев, 6. Крачунов, 10. Цонев, 12. Окезие, 19. Йорданов, 20. Лозев, 26. Ел Мами Тетах, 33. Тилев, 80. Котев, 99. Иванов

СЛАВИЯ: 21. Вуцов, 3. Томбак, 6. Георгиев, 4. Генев, 37. Керчев, 93. Соле, 71. Стоянов, 73. Минчев, 88. Тасев, 7. Александров, 10. Николов

 
 
Последвайте каналите ни в: