Световният шампион Томас Мюлер вярва убедено, че националният тим на страната може да спечели Европейското първенство, на което е домакин през това лято.

"Да, ние абсолютно можем да направим това", каза ветеранът на Байерн (Мюнхен) пред ntv.de, запитан за шансовете на тима на Юлиан Нагелсман да спечели трофея.

Мюлер смята, че селекционерът е направил напредък с отбора на Германия, който отпада в групите на последните две световни първенства, както и на осминафиналите на последното Европейско през 2021 г. Германия постигна престижни победи срещу Франция и Нидерландия в контроли, играчи през март.

34-годишният Мюлер е част от разширения състав на Бундестима, докато Матс Хумелс и Леон Горетцка не са в тима. Според него е невъзможно да бъдат утешени футболистите, които са останали извън състава.

"Този турнир, тази атмосфера, особено сега в Германия… Така че за съжаление нямаме какво да направим, за да помогнем на тези, които не са номинирани", каза още той.

Германия ще има приятелски мачове срещу Украйна на 3 юни и с Гърция четири дни по-късно, преди да открие Евро 2024 срещу тима на Шотландия на 14 юни. Другите отбори в групата са Унгария и Швейцария.
БТА

Последвайте каналите ни в: