Официалната пресконференция преди събитието MAX FIGHT 58 се проведе по-рано днес в столичната спортна зала “Левски”. Главните участници в битките, които ще се проведат на същото място тази събота (25.05), говориха пред журналисти. Редом до тях бе и президентът на бойната верига Любен Джубрилов.

“Противникът на Боби Велев е много сериозен”, заяви Джубрилов.

Непобеденият боксьор Борислав Велев - Рой (13-0) ще се изправи срещу Оскар Сиала в главния сблъсък на MAX FIGHT 58. Германецът прие битката с една седмица предизвестие, тъй като първоначално планираният съперник на софиянеца, Диего Чавес, се отказа от битката поради контузия.

“Диего Чавес подписа договор. Много месеци уговаряхме този мач. Не мога да кажа ли да се изплаши. Даде ни медицинско. Факт е, че прати видео че се контузи, а в същото време наши фенове видяха, че има уговорен мач в Русия. Хубавото е, че иска да дойде да си изиграе срещата по-късно през годината. Тогава вече Боби Велев и Васко Алексиев ще решат дали да я приемат. Предвид визитката на Велев става все по-сложно да му намерим опонент”, допълва президентът на българската бойна верига.

25-годишният състезател на “Левски” заяви готовност за битка, въпреки сложните обстоятелства около двубоя му тази събота.

“Подготвяхме се за един противник, а после дойде друг. Не сме виновни за това, което стана. Искам да благодаря на Омар, че прие това предизвикателство. Остава да се качим на ринга и да покажем най-доброто. Чувствам се добре, здрав съм, и съм готов да мачкам. Ще му покажа”, заяви нокаутьорът.

“Първо искам да благодаря на MAX FIGHT за поканата. Приех битката с кратко предизвестие, но аз тренирам всеки ден, за да се бия. Готов съм. Независимо дали имам битка или не, аз тренирам. Опонентът ми е силен, но аз съм се бил и с по-добри бойци. Първото важно нещо за мен е да имаме уважение един към друг, а и да сме здрави след битката”, отвърна германецът, който има над 60 профи срещи в кариерата си.

Джубрилов сподели и радостта си от това, че многократният шампион на България и медалист от европейско първенство в олимпийския бокс Ясен Радев ще дебютира в профи бокса на ринга на MAX FIGHT.

“Аз съм уверен в себе си. Не ме интересува дали съперникът е лимон. Понеже съм национален състезател, винаги съм в залата, винаги трябва да съм във форма. Не ме касае колко сериозен е опонентът. Ще наблегна повече на профи бокса, когато прогресирам в ранглистата”, сподели националът на България в категория до 54 килограма.

Джубрилов разкри и какви са плановете на MAX FIGHT за втората половина на 2024-а.

“Следващата гала ще ни бъде на 20-и юли в Свети Влас. Очакваме там да се бият Йосиф Панов, Влади Георгиев, Али Юзиер и може би Антон Янчев. Края на октомври или ноември трябва да сме в София. За тук очакваме Калоян Колев и Валентин Бенишев. Следващият “MAX FIGHT Selection” ще бъде на 23-и юни”, разказа ММА промоутърът.

Официалното претегляне преди MAX FIGHT 58 ще се проведе утре (24.05) във “FAST Academy and MAX FIGHT Center”

Последвайте каналите ни в: