Бившият кандидат за президент на Барселона Виктор Фонт е изпратил писмо до настоящия ръководител на каталунците Жоан Лапорта, в което го моли да подаде оставка, ако няма сили да продължи пред лицето на трудното положение, в която клубът се намира. Причина за искането на Фонт е “сложността на ситуацията в момента, както и слабите резултати от 2021 година насам, лошото управление”. Бившият кандидат за шеф добавя, че има “цяло ново поколение феновете на отбора, които са готови да поемат и трансформират клуба, да го модернизират и отведат на мястото, което заслужава.”

Фонт изтъква, че имиджът на клуба ще бъде сериозно наранен от евентуална смяна на Чави, за каквато се спекулира много в последните дни. Той припомня, че в следващите дни и седмици шефовете на каталунците трябва да вземат поредна порция от важни мерки, които да стабилизират клуба финансово. “Клубът все още записва оперативни загуби, а остава все по-малко време за намиране на инвеститор, който да осъществи сделката за 49% от “Барса Студиос” за 400 милиона евро, което е нереална стойност и доста над пазарната в момента.” Фонт отправя и молба към Лапорта да не осъществява съмнителни операции, която да засили отбора към пропастта, както и продажбата на стратегически активи.

Това е поредна атака от страна на бившия кандидат шеф, който преди седмица отправи нова порция сериозни обвинения към Лапорта и настоящото ръководство на Барселона, обвинявайки ги в некомпетентност и определяйки ситуацията като “влак, който лети с 300 километра към стената.”

Последвайте каналите ни в: