Подготвяйки се да се състезава в Европа през следващия сезон, баскетболният клуб на Дубай (Обединени арабски емирства) обмисля известни имена, включително Александър Джорджевич, за позицията на старши треньор. С предстоящо участие в Адриатическата лига и вероятно в турнира Еврокъп, Дубай трябва да изгради отбор от нулата и да привлече старши треньор, който да оглави амбициозния проект.

Кандидат за поста е известният сръбски специалист Саша Джорджевич, съобщава местното издание Meridian Sport. 56-годишният Джорджевич вече бе свързван с тима на Дубай, подобно на други опитни треньори като Светислав Пешич, Серджо Скариоло и Шави Паскуал. В момента той е селекционер на националния отбор на Китай, но ръководството на клуба от Обединените арабски емирства се надяват да се стигне до откупуване на договора му.

Сърбинът е водил отбори като Олимпия Милано, Бенетон Тревизо, Панатинайкос, Байерн Мюнхен, Виртус Болоня и Фенербахче, а на национално ниво е вицешампион със състава на Сърбия от Олимпийските игри през 2016 година.

Последвайте каналите ни в: