Дори по време на тренировка за турнир, който все още може да пропусне, Рафаел Надал привлече публика на "Ролан Гарос, съобщава АФП.

Шест дни преди началото на надпреварата от Големия шлем, 14-кратният шампион от Откритото първенство на Франция проведе занимание на централния корт в Париж в понеделник следобед пред няколко хиляди зрители на трибуните.

Надал не беше стъпвал на клея във френската столица, откакто спечели последната си титла през 2022-а, когато игра на инжекции в левия крак, за да облекчи болката, причинена от синдрома на Мюлер-Вайс, хронично заболяване, което го измъчва откакто той беше на 18 години.

Испанецът излезе да тренира на корт "Филип-Шатрие" пред около 6000 зрители, които се бяха появили в първия ден на квалификациите. Пет минути преди планираното начало на неговото занимание скандирания "Рафа, Рафа, Рафа" вече се чуваха от трибуните.

22-кратният шампион от Големия шлем, чийто последни месеци в кариерата са помрачени от контузии от януари миналата година, ще играе на турнира в Париж за последен път, но само ако се чувства готов.

Последвайте каналите ни в: