Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Рафаел Ферейра, който изведе отбора срещу Славия, тъй като Душан Керкез изтърпява наказание, сподели мнението си след загубата с 1:3 в "Овча купел". Наставникът на "жълто-черните" коментира причините за поражението и говори за емоционалните дни след спечелването на Купата на България.

"Вярвам, че Славия заслужи успеха. Беше ясно, че те се противопоставиха на нас по-добре, отколкото ние го направихме. Имаше много емоции в последните дни. Знаем каква беше емоцията в клуба и града и това повлия. Излязохме, за да се надиграваме със Славия. За съжаление не успяхме да се справим достатъчно добре.



Имахме нужда от много време да анализираме ситуацията и да реагираме. Понякога се допускат грешки, както ние направихме. Тук идва и нашата работа - да коригираме някои неща. Трябва да се подобрим в играта в защита. Работим заедно с Керкез, ние сме един щаб и всеки има своята роля. Той е нашият лидер, със сигурност липсата му се усеща. 



Трофеят е исторически, важен за клуба. Той осмисли нашия сезон и е заслуга на всички хора. Искаме да продължим процеса на израстване, ако искаме да стигнем до нивото на Лудогорец. Трябва да продължим по този път. Играчите, които получават повече време сега, трябва да се възползват от своите шансове", заяви Ферейра.

Последвайте каналите ни в: