Олимпийските шампиони от Токио 2020 от Франция разгромиха снощи тима на Нидерландия с 4:0 (25:19, 25:17, 25:18, 25:21) в приятелска среща играна в Орлеан.

Това бе последна проверка за възпитаниците на Андреа Джани, които утре стартират участието си във Волейболната лига на нациите (VNL) в Анталия (Турция) срещу България.

“Петлите” излизат утре в 17,00 часа срещу възпитаниците на Джанлоренцо Бленджини в първия официален двубой в мъжкия турнир на Лигата на нациите.

Френският национален отбор изглеждаше изключително силен срещу “лалетата”.

Андреа Джани заложи в стартовия състав на: Антоан Бризар, Жан Патри, Ървин Нгапет, Тревор Клевено, Бертелеми Шинениезе, Никола Льо Гой и либерото Ження Гребенников.

По-късно в игра за Франция се появиха и Бенжамен Тонюти, Ясин Луати, Кевин Тили, Дарил Бюлтор, Тео Форе, либерото Бенжамен Диез и 18-годишният център на Монпелия Йорис Седик.

След като Франция спечели двубоя с 3:0 гейма срещата продължи в още една част, която за “петлите” в игра се появиха Томоте Карли, Амир Тизи-Уалу.

🔥 𝐀𝐌𝐈𝐂𝐀𝐋 : 𝐋𝐄𝐒 𝐁𝐋𝐄𝐔𝐒 𝐑𝐄𝐆𝐀𝐋𝐄𝐍𝐓 𝐎𝐑𝐋𝐄𝐀𝐍𝐒

👀 L’équipe de France masculine a livré une très belle prestation face aux Pays-Bas, ce samedi soir au CO’Met Orléans.

🗞️ Pour lire l'article : https://t.co/piuNK7CpZI pic.twitter.com/O04P9Y7oNo

— FFvolley (@FFvolley) May 19, 2024

„Беше прекрасна вечер, пълна зала, наистина великолепна. Нямах шанс да играя тук миналата година (в Орлеан), защото пристигнахме тук преди няколко дни и да можем да стартираме лятото по този начин у дома, виждаме ентусиазма на публиката за френския волейбол Тази вечер залата беше пълна, победихме с 4:0, но знаем, че лятото е дълго. Трябва да продължим да работим, да се подготвим. Утре (неделя) отиваме в Турция за първия уикенд на VNL.”, заяви капитанът на Франция Бенжамен Тонюти.

„Нашите цели за лятото? Първоначално това е полуфиналът за всяко състезание, защото това е пътят към медалите. Трябва да се концентрираме върху това, да продължим да работим, да набираме скорост по време на VNL, защото сме ще използва това състезание напълно, за да бъде възможно най-добре подготвен за Олимпийските игри в Париж 2024. Имаме добри млади играчи, които Андреа Джани ще се опита да интегрира в отбора”, добави Тонюти.

България играе с Франция на 21 май от 17,00 часа в Анталия.

На 26 май България среща Нидерландия от 20,00 часа в последния си двубой от турнира в Анталия от VNL.

Последвайте каналите ни в: