Новият безспорен шампион в тежка категория в професионалния бокс Александър Усик може и да загуби една от титлите си, ако не вземе важно решение скоро.

Световната боксова федерация (IBF) може и да отнеме пояса на олимпийския шампион от Лондон 2012-а, ако той не се договори със задължителния претендент за тази титла според ранглистата в дивизията - Филип Хъргович. Хърватинът има насрочен двубой с Даниел Дюбоа на 1-и юни. Когато тази поредна страхотна битка в Рияд приключи, Хъргович и Усик ще имат няколко дни да стигнат до договорка. Ако те не го направят, то IBF ще отнеме титлата на Усик.

Неприятният сценарий, в който украинецът бива лишен от един от четирите пояса (WBA, IBF, WBO, WBC), вече се е случвал и с Тайсън Фюри през 2015-а, след като Краля на циганите победи Владимир Кличко, но след това сложи кариерата си на пауза и не се договори навреме за защита на титлата.

Международната медия worldboxingnews.net заяви, че вариант е Филип Хъргович да отложи битката си с Дюбоа на първи юни, за да се боксира с Усик по-нататък през годината или в началото на 2025-а. Ако Усик предпочете битка с Хъргович, а не да изиграе моментален реванш с Фюри, то това би бил възможен вариант.

Усик и Фюри имат задължителна клауза за реванш, но в интервю след сблъсъка им през изминалия уикенд стана ясно, че Краля на циганите не иска да бърза да мисли за завръщане на ринга.

Последвайте каналите ни в: