Отборът на Санкт Паули спечели титлата във Втора Бундеслига на Германия, като спечели с 2:1 като гот на Веен в последния ден от сезона. Холщайн Кил трябваше да се задоволи с второ място след успех с 2:1 над Хановер 96.

Въпреки поражението на Веен след гол на Данел Синани в 82-ата минута за Санкт Паули, те избегнаха автоматично изпадане и сега се изправят в плейоф срещу Ян Регенсбург.

Wir holen die Meisterschaft...#fcsp pic.twitter.com/1sfCH1gISg

— FC St. Pauli (@fcstpauli) May 19, 2024

Ханза Рощок загуби с 1:2 у дома от Падерборн и се присъедини към вече изпадналия Оснабрюк в Трета Бундеслига.

Част от феновете на Рощок показаха недоволството си, като запалиха черни факли и хвърлиха предмети към терена преди последния съдийски сигнал и играчите трябваше да напуснат терена, а срещата бе прекратена.

Санкт Паули и Кил вече си бяха осигурили място в Бундеслигата, като Фортуна Дюселдорф завърши на трето място и ще играе плейоф срещу Бохум за последното място елита през следващия сезон. Първият мач е в Бохум в четвъртък.

Ohh Sankt Pauli we love you…

Morgen alle gemeinsam zur Demo und zur Saisonabschlussfeier. Dann gibt's die Schale in echt und nicht nur aus Pappe. 🤤#fcsp pic.twitter.com/hrldz0YTx0

— FC St. Pauli (@fcstpauli) May 19, 2024

Санкт Паули се завръща в най-високото ниво след 13-годишно отсъствие, докато Холщайн Кил никога досега не е бил в Бундеслигата.

Улм и Пройсен Мюнстер спечелиха промоция за второто ниво.

Последвайте каналите ни в: