Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви шокиращо след спечелването на историческата поредна шампионска титла във Висшата лига, че е по-близо до напускането на „Етихад“, отколкото до оставането в тима.

„Конкуренцията с Арсенал ни тласна на друго ниво – преди беше Ливърпул, а през последните два сезона е Арсенал. Това е невероятно за нас. Разбираме посланието, знаем, че те ще бъдат там в продължение на много години. Арсенал има млад мениджър с голям талант. Те ни изпратиха съобщение, че трябва да внимаваме с тях за следващите няколко години. Когато се преместих тук, ако някой ми беше казал, че ще спечеля шест шампионски титли за седем сезона, бих го нарекъл, че е луд. Сега е нашият период. Не знам каква е тайната на успеха. Може би много работа, не казвам, че съм лош мениджър, но имам невероятна подкрепа от клуба. Имаме тази работна етика, всеки си върши работата и всеки отдел е толкова важен. Това е истината и реалността. Никой в клуба не е мислил в началото на сезона за това да спечелим за четвърта поредна година титлата, но през януари и февруари казах, че никой не го е правил и защо не ние да сме първият, който ще го стори? През ноември и декември не е добре да мислиш за титлата“, сподели Гуардиола след триумфа.

„Бяхме без Холанд много месеци. Тогава Хулиан Алварес свърши невероятна работа. Фил Фодън притежава страхотен талант. На голямата сцена, в големия момент той го направи. Невероятни играчи, но с Фил имаме допълнително нещо в състава си. Реалността е, че съм по-близо до напускането на Манчестър Сити, отколкото до оставането на „Етихад“. Говорихме с клуба – усещането ми е, че искам да остана засега. Ще остана и през следващия сезон и през сезона ще говорим. Но осем или девет години – ще видим“, добави испанският специалист.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !