Tреньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш не бе разочарован от играта на своя тим при поражението с 1:2 от Левски на стадион в “Лаута”. Специалистът каза, че не може да се сърди на своите играчи и допълни, че още през зимата отборът му е загубил шансовете за Европа.

Ето какво каза наставникът след края на срещата:

Допуснахме гол от статично положение и след това дадохме инициативата на Левски. Поздравявам ги. За мен те са отборът, който най-добре знае какво да прави с топката.

Казах, че ще дам шанс на всеки от моите играчи. Не мога да се сърдя на футболистите. Но в крайна сметка трябва да знаем къде ни е мястото. Ако искаме нещо повече, трябва да се подсилим. Шансовете за Европа ги загубихме още зимата, но затова си има обективни и субектинви причини, не трябва да се оправдаваме.

Всичко зависи от това какво можем да вземем. Ако зависи само от мен – аз съм наясно какви играчи ми трябват. Наясно съм и с обстановката и къде се намираме.

Аз искам да се боря за шампион и да печеля купи. Но това не зависи само от мен. Имам нов 2-годишен договор с Локомотив, аз съм професионалист и съм отдаден изцяло на клуба. Трябва да сме на нивото на феновете.