Джаи Опетая трябваше да оцелява последните три рунда в реванша срещу Марис Бриедис, но доминираше в предишните девет и в крайна сметка отново заслужи шампионския пояс в полутежка категория на Международната боксова федерация със съдийско решение (117-111, 116-112 , 116-112). 39-годишният Бриедис изглеждаше сякаш е пропилял последния си шанс за шампионския пояс, но финалът на битката го утвърди като легенда в дивизията, макар заслужено съперникът му да беше провъзгласен за победител.

Two Time ✌️👑👑

Jai Opetaia wins the IBF World Cruiserweight Title back against Mairis Briedis on the cards 117-111, 116-112, 116-112 🙌#FuryUsyk #OpetaiaBriedis2 #RingOfFire pic.twitter.com/bVuTjQs1VM

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) May 18, 2024

Двамата направиха вероятно най-зрелищната битка за 2022 година, когато Бриедис счупи челюстта на съперника на две места, а на свой ред получи ъперкът в носа и не можа да се отърси от нестихващото течене на кръвта и затруднението с дишането. Оттогава досега обаче той не беше провеждал официален двубой, докато Опетая все пак имаше още две победи на сметката си, и то с нокаут.

Първата половина на сблъсъка в Рияд сякаш доказа, че двугодишното отсъствие на Бриедис не му се е отразило добре, а Опетая се чувства достатъчно добре на ринга срещу него отново, и то без този път да става въпрос за конспиративни теории и шпионаж. Именно такива бяха доводите на латвиеца при обяснението за загубата в първата им среща, но сега отново Опетая нанасяше по-точните попадения.

Носът на Бриедис беше разкървавен в началото на шестия рунд и феновете си спомниха за ситуацията от първата битка, само че този път австралиецът не беше със счупена челюст. Нова порция прави удари в лицето на Бриедис направи лицето му още по-тревожно, а предимството на Опетая - по-отчетливо.

‼️ Vicious Round In The Ring Of Fire 🔥

Jai Opetaia & Mairis Briedis Brutal Battle 🩸 ‼️ #BOXING #RingOfFire | #RiyadhSeason | #UsykFury 🔥 pic.twitter.com/fW91SxtxAs

— Sarberous (@sarberous) May 18, 2024

В началото на седмия рунд латвиецът пласира хубав десен прав, но цялостно продължаваше да бъде поддържащият герой на ринга и да не намира целта с опитите си за контриращи удари. В десетия рунд обаче се случи нещо неочаквано и след като Опатая пласира мощно кроше в целта, стана жертва на мощна контраатака и Бриедис го прати в нокдаун. Двамата бяха по-консервативни в следващата част, но латвиецът започна много силно последната и всячески се стремеше да стигне до нокаута. Поредица от брутални десни крошета съвсем промени лицето на Опетая, но без нокаут сякаш нямаше да има достатъчно точки в съдийските карти за Бриедис. В крайна сметка австралиецът оцеля и дочака финалния гонг, който сигнализираше победата му.

Последвайте каналите ни в: