Жозе Моуриньо може да поеме към изненадваща дестинация за своята следваща работа като треньор. Това става ясно от изявление на вицепрезидента на истанбулския гранд Бешикташ Хюсеин Юджел, според когото Специалния е склонен да приеме предложението на клуба да води „черните орли“ през следващия сезон.

„Срещнах се с Моуриньо лице в лице преди около месец в Истанбул. Казах му, че искам да го видя в Бешикташ и че е подходящ за отбора. Той отговори, че ще ни проучи и че ще се свърже с нас впоследствие. Наскоро отново установихме контакт с него и той прояви интерес към предложението ни. Моуриньо иска да дойде в Бешикташ. Вече изчистихме финансовите детайли и ще заминем за Италия следващата седмица, за да се срещнем лице в лице. Ако постигнем споразумение с Моуриньо, ще му предложим да включи Рикардо Куарешма в своя щаб. Това няма да създаде финансова тежест за Бешикташ, можем да се справим с помощта на спонсорите“, разкри Юджел, цитиран от турските медии.

Beşiktaş 2. Başkanı Hüseyin Yücel:

Jose Mourinho teklifimize sıcak baktı. Önümüzdeki hafta durum netleşir. pic.twitter.com/Hx2EeDMP5J

— BPT (@bpthaber) May 18, 2024

Това изказване идва само няколко дни, след като кандидатът за нов президент на градския съперник Фенербахче Азиз Йълдъръм също обеща да докара Моуриньо за наставник на отбора, ако спечели клубните избори през юни. Подобна позиция заяви и настоящият президент Али Коч. Именитият португалски специалист е свободен от януари насам, когато се раздели с Рома, но неведнъж е споделял, че няма търпение скоро да поеме нов отбор.

Последвайте каналите ни в: