Юрген Клоп си откри акаунт в Инстаграм, за да благодари на феновете на Ливърпул и да поддържа връзка с тях след почти деветте си години като мениджър на клуба, които приключват в неделя.

"Скъпи фенове на Ливърпул. Приближаваме се към края. На 8 октомври 2015-а се срещнахме за първи път. Бих го нарекъл любовна афера", каза Клоп в двуминутно видео в новия си акаунт Kloppo.

"От първия ден това беше абсолютно невероятна, невероятна история. Наслаждавах се много и искам да ви благодаря за цялата подкрепа, която ни оказахте през годините. За цялата сила, която ни дадохте. Винаги съм мислел, че усещането е сякаш пишем история заедно и това е чувството днес. Това е добра книга. И ако я прочетем в бъдеще, ще имаме усмивка на лицето си", каза още Клоп.

View this post on Instagram

A post shared by Jürgen Klopp (@kloppo)

"Напускането на това място е невероятно трудно. Но искам да поддържам връзка с вас. И дори, че не съм човек от социалните мрежи, хората ми казаха, че социалните мрежи помагат с това. И така, започваме. Ще се видим!", добави мениджърът в публикацията, която събра повече от 700 хиляди харесвания за около два часа.

Видеото включва откъси от мачове и пресконференции, включително когато германецът се нарича "нормален" при пристигането си, за разлика от "специалния" Жозе Моуриньо.

Клоп спечели множество титли с "червените", включително Шампионската лига през 2019 година и първи трофей от Висшата лига за три десетилетия през 2020-а. Последният му беше от Купата на лигата този сезон.

Специалистът каза през януари, че ще се оттегли след края на сезона, като за последно ще ръководи тима във Висшата лига в неделя срещу Уулвърхамптън.

Последвайте каналите ни в: