Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш коментира причините, довели до загубата от Левски с 1:2 на "Лаута". Наставникът на "смърфовете" похвали "сините" и разкри, че Евандро и Бабакар Дион няма да останат в клуба, тъй като са отказали да подпишат нови договори.

"Допуснахме гол от статично положение и след това дадохме инициативата на Левски. Поздравявам ги, за мен това е отборът в България, който най-добре знае какво да прави на терена с топката. Бяхме пред дилема дали да заложим на най-доброто, но бях обещал на футболистите, че на всеки един ще дам шанс. С оглед на това, че Евандро и Бабакар не си преподписаха договорите си, съм длъжен да дам шанс на тези млади момчета.

Не мога да се сърдя на футболистите, всеки един се постара. Можехме да извлечем нещо повече от мача, но в крайна сметка трябва да си знаем къде ни е мястото. Ако искаме да постигнем нещо, ще трябва да се подсилим доста сериозно.Шансовете за Европа не ги загубихме сега, а още зимата, когато не се подсилихме по начина, по който трябваше, за да бъдем конкурентни. За това си има обективни и субективни причини. Няма смисъл да се оправдаваме. На фона на играта трябва да развиваме тези млади момчета и да им вдъхваме самочувствие и увереност.

10

Всичко зависи от това с какви футболисти се подсилим. Ако зависи изцяло от мен - аз съм наясно какви футболисти ми трябват. Не нападам ръководството. Наясно съм с обстановката, въпросът е дали ще имаме нужния потенциал да вземем играчи, които да правят кошмар на "Лаута" за много отбори.Искам да се боря за шампион, искам да печеля купи, но това не зависи изцяло от мен.

 Имам договор с Локомотив, така че съм отдаден изцяло. Трябва да вдигнем отбора на нивото на феновете", каза Томаш.

Последвайте каналите ни в: