Наставникът на Левски Николай Костов обяви, че за него е било много тегаво и тежко да работи в негативната обстановка около отбора. Той добави, че "сините" са единственият отобр на Балканите, в който две публики се нападат толкова агресивно.

"Доволен съм като цяло. Не очаквах да се създаде такава атмосфера, за което поздравявам публиките на двата отбора. Харесвам начина, по който играе Локомотив. Томаш е много добър треньор, винаги ще намери начин да изненада противника. През второто полувреме трябваше да предприемем по-дефанзивна игра. Преминавахме пространствата без сериозни проблеми. Имахме ситуации, които не реализирахме по обективни причини.

Трябва да очакваме Левски да се справя със своите противници в последните два мача. Напрежението падна, но не напълно, защото знаете каква е ситуацията и какво се случва в нашия клуб. Нашата публика винаги гледа върха. Трябва да изкачим планината, за да стигнем върха. Предстоят анализи, не трябва да се срамуваме за постигнатото през годината. Много беше тегаво и тежко да работим в такава среда.

Противоречията в един отбор, особено между публиките... Може би сме единственият отбор на Балканите, в който има толкова явни и агресивни поведения на двете публики.

Търпението ще е нещото, което ще помогне на отбора да се изгради. Онези, които танцуваха, бяха критикувани от тези, които не чуват музиката. Това не е моя фраза, а съм я чел", завърши Костов след победата на Левски с 2:1 над Локомотив (Пловдив) на "Лаута".

Последвайте каналите ни в: