Локомотив Пловдив допусна обрат от Левски на Лаута от 1:0 до 1:2.

Преди мачът на стадиона имаше много положителни и емоционални моменти. Феновете се срещнаха отново с голяма част от героите, донесли преди 20 години първата титла за „черно-белите“ привърженици.Точно преди мача се състоя специално честване на терена. Почти целият отбор на “смърфовете” се събра за първи път на “Лаута” след спечелената титла тогава. Големите герои, които се открояват като имена днес, са треньорът Едуард Ераносян и нападателят Мартин Камбуров.

След като срещата започна първата опасност бе създадена от гостите. В третата минута Рикардиньо си освободи добре пространство и опита мощен удар извън наказателното поле, а топката премина близо до десния страничен стълб на Томов. В 10-а минута “смърфовете” организираха прекрасна атака, при която Димитър Илиев вкара топката в центъра на терена към Ангел Лясков, който изведе Мичи Нтело, който показа страхотно движение без топка, а след това завърши безпроблемно, за да открие резултата – 1:0 за Локомотив Пловдив. В 29-а минута Евертон Бала центрира по великолепен начин от корнер, като Цунами надскочи персоналния си пазач и не остави никакви шансове на Томов, успявайки да прати топката във вратата – 1:1.

Само три минути по-късно Асен Митков демонстрира страхотния си поглед върху играта, като достави чудесен пас към Рикардиньо, който запази хладнокръвие и успя да преодолее Кристиан Томов с чудесен завършващ удар – 2:1 за Левски.В 62-а минута Марин Петков получи чудесна топка в наказателното поле, като той опита веднага удар с глава от въздуха, но не успя да намери целта. Веднага след това Марин Петков направи добър дрибъл с топка в крака, след което пусна пас към Патрик-Габриел Галчев, а последният стреля с десния крак, но право в ръцете на Кристиан Томов.

Петнайсетина минути преди края на редовното време Евертон Бала получи добра топка в противниковото наказателно поле, а атакуващият футболист използва добре тялото си, след което се завъртя и отправи удар по диагонала, но не бе точен.

В 88-а минута топката достигна някакси до Джавад Ел Джемили в наказателното поле, като той не губи време и опита удар по диагонала, но изпълнението бе сложно, а изстрелът не намери целта. В последната минута на редовното време Локомотив Пловдив не успя да изчисти добре топката, а тя достигна до Евертон Бала, който технично завърши, но попадението му бе отменено поради засада.