Боксьорът от Хасково Никола Арсов записа поражение с единодушно съдийско решение от представителя на Северна Македония Роберто Аковски на галавечерта в София от английската промоция Caged Steel 35. Арсов изигра атрактивен мач и вероятно щеше да го спечели с нокаут, ако гонгът за край на първи рунд не беше спасил съперника му. В крайна сметка обаче северномакедонецът направи достатъчно успешни комбинации в другите два рунда, за да убеди съдиите, че е победител.

Битката се проведе в клетка и с малки ММА ръкавици.

Арсов използва първия рунд за търсене на правилната дистанция и успя да я намери, за негово съжаление, чак в последните 30-ина секунди. С мощен ъперкът той подхвана печеливша комбинация и съперникът му беше безпомощно облегнат на оградата, но гонгът го спаси от сигурен нокаут.

Аковски опитваше да влиза в размени във втория рунд, но по-чистите попадения отново бяха в актива на българина. Въпреки това трябваше да се отбележи, че северномакедонецът прекара доста по-успешни три минути в клетката в сравнение с предишните му.

Двамата се развихриха истински в третата част и зарадваха зрителите със серии от тежки размени, очевидно не зачитайки никакви мисли за защита. Аковски дори имаше по-красивите комбинации в края на рунда и можеше да претендира за победа при съдийското решение. Точно това се получи и той празнуваше след обявяването на резултата.

Последвайте каналите ни в: