Хайденхайм завърши отличното си представяне през сезона с впечатляващ успех с 4:1 над Кьолн в последния ден от сезона и по този начин и на теория изхвърли “козлите” от Бундеслигата. Ерен Динкчи (16’, 22’) и Кевин Сеса (36’) дадоха солидна преднина на домакините още през първото полувреме. Щефен Тигес (64’) даде крехки надежди на гостите през второто полувреме, но те бяха попарени от Ян-Никлас Бесте (78’).

Хайденхайм взеха солидна преднина още преди почивката чрез две бързи попадения на Ерен Динкги, който първо вкара след изстрел от границата на наказателното поле и рикошет в бранител, който се оказа фатален, а само няколко минути по-късно демонстрира отлична техника, справяйки се с двама, за да отбележи за втори път. Нов далечен изстрел на Кевин Сеса десет минути преди края на първото полувреме тотално попари надеждите на гостите.

Двата тима си размениха по една добра ситуация след почивката, за да се стигне до 64-ата минута, когато Тигес намали с глава. Точка на спора сложи Ян-Никлас Бесте с ново великолепно изпълнение извън пеналта, което обаче остави сериозни въпросителни относно намесите на Марвин Швебе в срещата.

По този начин Хаденхайм успя да се придвижи с една позиция и достигна до осмото място в крайното подреждане на Бундеслигата. От своя страна този резултат сложи точка на надеждите на Кьолн за спасение и прекрати петгодишния им престой в най-високото ниво на местния футбол.

Последвайте каналите ни в: