Бившият руски волейболист на Монтана Константин Абаев официално ще продължи кариерата си в италианския Рана (Верона), който е воден от Радостин Стойчев.

24-годишният разпределител бе част от състава воден от Даниел Пеев през сезон 2017/2018. От 2019 година Константин Абаев играе за родния си Локомотив (Новосибирск), който е воден от Пламен Константинов.

Първото потвърждение дойде от Всеруската федерация волейбола (ВФВ), която обяви трансфера на разпределителят във Верона.

След това самият играч даде интервю за “БО Спорт”, в което говори за трансфера си във Верона.

"Пламен Константинов не участва в сегашния ми трансфер, както стана с Максим Сапожков. Това е съвпадение. Имах два варианта - Верона и Монца. Избрах Верона, защото ядрото на отбора остава там. Плюс това важна роля изигра фигурата на старши треньора Радостин Стойчев. Той е твърд специалист, който навремето спечели всичко възможно с Тренто. И Верона винаги изглежда прилично с него. Той ме канеше дълго време на тренировъчен лагер във Верона, но някак си не се получи през времето. Положително е, че и говори руски. Мисля, че това ще ми помогне бързо да се впиша в отбора и играта", сподели Абаев за трансфера си.

Последвайте каналите ни в: