Националката Радостина Маринова е подписала договор и ще играе за италианския гранд Веро Волей (Милано), който игра на финала на Шампионската лига за жени, но го загуби от Конеляно. Новината идва от италианският ни колега Алесандро Гарота, който пише за volleynews.it, но все още няма официално потвърждение от клуба.

🚨 DONE DEAL - Bulgarian opposite hitter Radostina #Marinova is signed for 2024-2025 with Vero Volley #Milano. After having shoulder surgery at the end of January, she is doing the recovery in Italy. By plan she will be ready for the upcoming season. #VolleyNews #volleymercato pic.twitter.com/C4dCFjJVXm

— Alessandro Garotta (@ale_garotta) May 16, 2024

25-годишната Маринова, която играе като диагонал, пропуска това лято с националния отбор и Лигата на нациите, тъй като лекува контузия на рамото.

Българката игра за във френския Кан, но претърпя операция при д-р Джузепе Порчелини през януари и ще се възстанови чак за началото на предстоящия сезон на клубно ниво.

Освен в ШЛ отборът на Милано игра финали и за Купата и Суперкупата на Италия, докато в Серия А1 загуби на полуфиналните плейофи.

Последвайте каналите ни в: