Отборът на Левски София стана бронзов медалист в последното първенство на България по волейбол при дамите.

Преди по-малко от седмица Левски София обяви, че новият старши треньор на тима е Радослав Арсов, който ще води “сините” през следващите 3 сезона.

Арсов ще замени на поста Петър Шопов, който бе начело на Левски през последните два сезона.

Преди дни един от президентите на клуба Давид Давидов обяви в специално интервю за Sportal.bg, че полското либеро на тима Агнеш Адамек, като и аржентинската посрещачка Гуадалупе Мартин остава при “сините” и за новия сезон.

“Напусна ни опитната Карла Морейра. Най-вероятно ще се разделим и с друг опитен състезател. Търсим нов опитен състезател на поста разпределител. Там имаме нужда да повишим нивото. Там имаме подписан предварителен договор със състезателка от Полша, чието име съвсем скоро ще споделим с медиите. Продължаваме и за следващата година с либерото Агниешка Адамек, която се представи изключително добре. Вписа се в отбора. Показа освен класна игра и много професионално отношение, какъвто пример ние търсим за младите състезатели”, заяви Давид Давидов в специално интервю за Sportal.bg.

Najprawdopodobniej rozgrywająca Sylwia Kucharska zagra w bułgarskim klubie➡️🇧🇬Levski pic.twitter.com/zIe2eFcQrl

— Ewa Mac (@EwaMac1) May 17, 2024

Според известната блогърка Ева Мак, то най-вероятно новата полска разпределитлка на Левски София ще е Силвия Кухарска.

29-годишната състезателка за последно игра в полския Стал (Миелец).

Високата 178 сантиметра волейболистка пред това е игра за Енергия (Калиш), Енеа (Пила), Бовлани (Торун) и Мурована (Голшина) в Полша.

Последвайте каналите ни в: