Крумовград постигна гръмка победа с 4:1 над Локомотив Пловдив в мач от първата шестица. Домакините реализираха 3 безответни гола още през първото полувреме, като принудиха да Александър Томаш да корегира състава си след само 30 минути игра, в опит да промени случващото се на терена.

В 4-ата минута Оливер Камдем опита да затрудни Янко Георгиев с изстрел от дистанция. Изпълнението му обаче мина встрани от вратата на Крумовград.
Три минути след това Мичи Нтело бе изведен зад защитата на домакините. Нападателят на “смъровете” шутира по земя, но не успя да преодолее противниковия вратар. След това прозвуча и сигнал за засада. Малко след това Евандро проби отлично, след което завърши с ляв крак извън наказателното на Крумовград. Ударът му обаче бе отразен от Янко Георгиев. В 14-ата минута Серкан Юсеин на свой ред опита шут от дистанция, който обаче срещна десния страничен стълб и не влезе във вратата на Кристиан Томов. Шест минути след това Алекс Колев се справи със съперников играч на центъра, за да отнеме топката. След това пусна страхотен извеждащ пас към Патрик Луан, който се втурна напред. Той успя да преодолее излезлия напред страж на гостите, за да даде преднина на Крумовград – 1:0. В 29-ата минута Патрик Луан отново бе изведен сам срещу Томов, преди да нанесе удар обаче бе съборен от Мартин Паскалев, което доведе и до отсъждане на дузпа. С изпълнението се нагърби Александър Колев, който бе точен от бялата точка, за да удвои аванса на тима си. В 35-ата минута Александър Колев този път бе изведен, а нападателят се опита да прехвърли вратая на “смърфовете” с технично изпълнение от границата на пеналтерията. Топката обаче попадна право в ръцете на Томов.

Само три минути след това Локо Пловдив беше много близо до гола. Тодор Павлов засече центриране от корнер, но ударът му с глава срещна гредата. В 42-ата минута играчите на Крумовград изпълниха късо ъглов удар, след което последва центриране на Серкан Юсеин на далечната греда. Там Божидар Кацаров свали топката към Матей Шимич, който пък също с глава я отпрати в мрежата на гостуващия отбор. В продълженията на първата част Джунейт Али бе изведен отляво. Той напредна добре и навлезе в наказателното, след което стреля покрай стража на “смърфовете”. На пътя на удара му обаче скочи Мартин Паскалев на шпагат, който предотврати нов гол с намесата си. Последва сигнал за засада.

В 50-ата минута Петър Андреев получи в наказателното и намери Димитър Илиев. Напдателят на Локо Пловдив си нагласи топката и шутира, но ударът му бе блокиран от противников защитник. Четири минути след това Петър Андреев бе изведен сам срещу Янко Георгиев. Той напредна с топката в крака, а след това я прати покрай стража на Крумовград, за да върне едно попадение в полза на гостите. В 63-ата минута Мартин Петков засече центриране от корнер и стреля с глава. Той обаче прати топката право в ръцете на противниковия вратар. Четири минути по-късно гостите останаха с човек по-малко на терена. Оливер Камдем влезе грубо в краката на Диего Рапосо. Първоначално футболистът на Локо Пловдив получи жълт картон, но след това ВАР се намеси и Михаел Павлов промени решението си на директен червен картон.

В 72-ата минута Александър Колев пропусна отличен шанс да вкара още един гол, той бе намерен около бялата точка, но не успя да преодолее Кристиан Томов. Стигна се до разбъркване, а впоследствие и удар към вратата на “смърфовете”, който бе избит от стража. Две минути след това обаче Алекс Колев беше оставен сам и стигна до центриране от ъглов удар на бялата точка в наказателното. Напдателят стреля с глава и прати топката в мрежата. Минута преди края на редовното време Петър Андреев бе намерен на далечната греда, той от трудна позиция отклони топката, която обаче срещна странчния стълб и не влезе във вратата на домакините.