Звездата на френския национален тим Килиан Мбапе обяви официално, че напуска ПСЖ в края на сезона. Голмайсторът направи това чрез съобщение в своя профил в социалната мрежа Х.

„Здравейте всички, тук е Килиан. Искам да говоря с вас. Винаги към казвал, че ще говоря с вас, когато му дойде времето. Искам да анонсирам официално пред всички, че това е моят последен сезон в Пари Сен Жермен. Няма да удължа договора си. Приключението ще приключи след няколко седмици. Ще изиграя моя последен мач на „Парк де Пренс“ в неделя. Много емоции, много години. Горд съм, че имах шанса да бъда част от най-големия френски клуб, един от най-добрите в света. Също, че имах възможността да пристигна тук, да натрупам опит в отбор с много напрежение и да израсна като футболист, разбира се, сред едни от най-добрите в историята. Да играя с най-великите шампиони, да се срещна с много хора и да израсна като човек също. С всичката слава и грешки, които допуснах.“, започна Килиан Мбапе.

„Първо искам да благодаря на всички съотборници, с които играх. Всички треньори: Унай Емери, Томас Тухел, Маурицио Почетино, Кристоф Галтие и Луис Енрике. Благодаря на спортните директори Леонардо и Луис Кампос, тъй като ме подкрепяха. Благодаря на всички служители на ПСЖ, които никой не вижда и те работят в сянка и всички изобщо. Това са неворятни хора, които дават всичко за клуба и заслужават уважение. Въпреки всичко, което се случва навън, медийните спекулации, които витаят около клуба, има много хора, които наистина обичат ПСЖ, които искат да го пазят и той да блести, и да бъде велик. Знам, че с всички тези хора клубът е в добри ръце“, каза още той.

„Трудно е, трудно е. Никога не съм си мислел, че ще бъде толкова трудно да обявя това и да напусна моята страна – Франция, Лига 1, шампионата. Винаги съм знаел, но мисля, че се нуждая от това – ново предизвикателство след 7 години. Трудно е и разбира се, искам да благодаря на много хора преди всичко. Знам, ме не съм най-демонстративния играч. Искам да благодаря за любовта през тези 7 години, никога не съм искал да скатавам, а да бъда ефективен“, коментира Мбапе.

„ПСЖ е отбор, който няма как да те остави безразличен. Можеш да го обичаш или да го мразиш. Аз избрах да го обичам и го правех през тези 7 години. Имаше възходи и падения, разбира се, но не съжалявам за нито един момент в този престижен отбор. Това е клуб, от който ще запазя спомени за цял живот. Искам да кажа на всички, че ще съм благодарен през целия си живот, че съм имал шанса да играя тук и няма да бъда повече играч, но ще продължа да гледам всеки мач, разбира се, защото това е клуб, от който ще се интересувам и винаги ще следя изкъсо“, призна Килиан Мбапе.

„Това беше от мен. Опитвах да показвам най-добрата версия на себе си през тези 7 години. Без феновете това нямаше да бъде същото преживяване с всички тези емоции, които почувствах. Ще съм благодарен за това през целия си живот. Благодаря на всички! Надявам се да приключим тази година с последен трофей. Ще имаме страхотни емоции в оставащото време и вярвам, че това ще бъде част от моето сърце завинаги. Това е Париж! Довиждане!“, завърши Килиан Мбапе.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !

MERCI.

— Kylian Mbappé (@KMbappe)