Шампионът Интер гостува на застрашения от изпадане Фрозиноне в 36-тия кръг от Серия А. В миналия мач от първенството "нерадзурите", които дадоха почивка на някои от титулярите си, записаха още една загуба за сезона от Сасуоло с 0:1, като по този начин нарушиха великолепните си серии от 42 шампионатни мача с отбелязан гол и 28 двубоя в първенството без загуба. Фрозиноне пък е само на две точки от опасната зона три кръга преди края, като тимът все пак е в позитивна серия от шест поредни мача без загуба.

Логично предимството в срещите е изцяло на страната на Интер, които досега имат перфектен баланс в мачовете между двата отбора - пет победи от пет мача, както и само един допуснат гол. В предишния двубой "нерадзурите" спечелиха с 2:0.

Треньорът на Фрозиноне Еузебио Ди Франческо няма да може да използва наказания Енцо Баренечеа, както и контузените Матеус Лусиарди, Стефано Турати и Антони Ойоно. Атаката на тима днес ще водят Уалид Чедира, Матиас Соуле и Рейниер.

📋 | 𝙎𝙏𝘼𝙍𝙏𝙄𝙉𝙂 𝙓𝙄

Gli undici Leoni scelti da mister Di Francesco#FrosinoneInter pic.twitter.com/5p4tz2iFQx

— Frosinone Calcio (@Frosinone1928) May 10, 2024

Наставникът на Интер Симоне Индзаги пък не може да използва единствено контузения Франческо Ачерби. Специалистът е предприел доста промени в сравнение със загубата от Сасуоло, като обичайният титуляр на вратата Ян Зомер се завръща. Ян Бисек и Матео Дармиан се появяват в защита на местата на Бенжамен Павар и Алесандро Бастони. Федерико Димарко и Николо Барела пък заменят Дензъл Дъмфрис и Хенрих Мхитарян в средата на терена, редом до Карлос Аугусто, Давиде Фратези и Кристиян Аслани. Този път в атаката вместо Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес започват Маркюс Тюрам и Марко Арнаутович.

La formazione dei Campioni d'Italia per #FrosinoneInter 📄🖤💙

Powered by @play_eFootball #ForzaInter pic.twitter.com/wj5I9A6tvW

— Inter ⭐⭐ (@Inter) May 10, 2024

ФРОЗИНОНЕ (3-4-2-1): Черофолини; Лирола, Околи, Бонифаци; Цортеа, Брешианини, Мацители, Валери; Соуле, Рейниер; Чедира

ИНТЕР (3-5-2): Зомер; Бисек, Де Фрай, Дармиан; Аугусто, Фратези, Аслани, Барела, Димарко; Арнаутович, Тюрам

Последвайте каналите ни в: