Отборите на Марица (Пловдив), ЦСКА, ВА Стойчев-Казийски (София) и Локомотив 1929 (София) се класираха за финали в Държавното първенство по волейбол за момичета под 18 години.

Това стана ясно след изиграването на последните две заключителни квалификации, които бяха в София и Пловдив.

Заелите първите две места в изиграните турнири продължават в спора за титлата. Останалите преустановяват по-нататъшно участие.

Група И се проведе в зала на Спортното училище в Пловдив.

Миналогодишните шампионки от Марица бяха безапелационни на свой терен, като записаха три победи над съперниците. Така маричанки спечелиха турнира с 9 точки и без загубен гейма, като ще защитават титлата си във финалния турнир.

Тимът на ЦСКА завърши с една загуба от домакините и две победи. Така с 6 точки „червените“ заеха втората позиция и ще бъдат сред финалистите.

На трета позиция завърши Берое (Стара Загора) с един успех, две загуби и 3 точки.

Последни останаха представителките на Бдин Вида (Видин) без спечелена точка.

Група К се проведе в столичната зала „Локомотив“ на едноимения стадион в  квартал „Надежда“.

В тази група се получи голяма равностойност, като нямаше непобеден участник. Три отбора завършиха с еднакъв актив от две победи и една загуба. Така спечелените точки решиха окончателната подредба.

Първенец стана тимът на ВА Стойчев-Казийски със 7 точки.

На втора позиция приключиха представителките на домакините от Локомотив 1929 с 6 точки.

Двата тима ВАСК и Локомотив продължават в спора за титлата.

Трети завърши съставът на Любо Ганев-Автосвят (Русе) с 5 точки.

На четвърта позиция останаха представителките на Пирин (Разлог) без успех. Двата тима преустановяват по-нататъшно участие.

В спора за титлата за момичета под 18 години участват осем отбора. Ето всички финалисти: Левски София, Славия, ЦПВК, Звезди 94, Марица (Пловдив), ЦСКА, ВАСК и Локомотив 1929 (София).

Интересен е факта, че за първи път от много време насам седем от осемте финалисти са от София. Марица (Пловдив) е единственият тим извън столицата, който се класира на финалите на Държавното първенство.

bgvolleyball.com

Последвайте каналите ни в: