Наставникът на новия испански шампион Реал Мадрид Карло Анчелоти говори пред медиите преди утрешното гостуване на тима си на Гранада в Ла Лига. Логично, една от главните теми бе подготовката на тима за предстоящия финал с Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига на 1 юни.

"Куртоа ще играе, както и Милитао. Трябва да се съобразя с футболистите, които са играли по-малко. Кепа беше впечатляващ на пейката и в тренировките. В тези оставащи мачове трябва да преценя и вратарския пост.

🎙| Ancelotti: "We have to respect our rivals and play the remaining games. We have to keep the rhythm and rest. I will do a lot of rotations, everyone will play." pic.twitter.com/kDXB9UBuLc

— Madrid Xtra (@MadridXtra) May 10, 2024

Трябва да направим много неща. Играем утре и трябва да уважаваме съперниците си и състезанието. Тези мачове ще ни помогнат да се подготвим за финала в Шампионската лига. Ще правя ротации, но всички ще играят. Сезонът беше много взискателен. Ще им дам дни за почивка след мачовете", започна италианецът.

Запитан за ситуацията с договора на Тони Кроос, Анчелоти отговори: "Преди мача с Байерн си мислех за ситуацията с Тони, че преди мача с Гранада ще говоря за бъдещето му, но поради лош късмет спечелихме и трябва да изчакаме до след финала“.

🎙| Ancelotti: "Vinicius is very close to winning the Ballon D'Or." pic.twitter.com/jhCZCoIxAq

— Madrid Xtra (@MadridXtra) May 10, 2024

Специалистът отново похвали представянето на Винисиус Жуниор: "Когато пристигнах тук, го бях виждал само по телевизията и си мислех, че е впечатляващ талант. Когато пристигнах, също го видях впечатляващ, а около този талант той натрупа още много. Той е сред най-добрите. Зависи от моментите, а това е моментът на Винисиус.

Той ни помогна да бъдем на финал и да спечелим лигата. Не искам да забравям и останалите. Това е моментът на Реал Мадрид, до 1 юни, а след това не се знае, може да е моментът на Дортмунд. Все още има финал, а след това и Копа Америка, но мисля, че той е много близо до "Златната топка". Мисля, че може да я спечели".

🎙| Ancelotti: "We don't know if Tchouaméni can play the UCL final. Rüdiger and Nacho will rotate in these games. Eder Militão will play to get minutes." pic.twitter.com/FI2onqyYgg

— Madrid Xtra (@MadridXtra) May 10, 2024

Специалистът коментира и състоянието на Орелиан Чуамени: "Имаме съмнения, че той ще успее да стигне до финала и ще направим всичко възможно, за да се уверим, че ще се възстанови добре. Милитао ще играе, защото има нужда от минути, а останалите ще се редуват“.

"Не искам да коментирам отсега кой ще пази за нас на "Уембли", имам един месец да мисля над това", каза още Анчелоти.

Последвайте каналите ни в: