Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич заяви преди съботното гостуване на Майнц в Бундеслигана, че отборът е отпразнувал подобаващо класирането си за финала в Шампионската лига във вторник. "Това беше прекрасна вечер за всички нас и за клуба. Насладихме се на преживяното, но не сме прекалявали. Вчера футболистите тренираха индивидуално", коментира Терзич.

"Искаме да постигнем нещо наистина голямо в края на сезона. Не можем да го направим, ако намалим скоростта. Вижда се, че вниманието към нас става все по-голямо. Въпросът е да се справим подобаващо със ситуацията. Вече започнахме подготовка за останалото, което ни предстои. Нуждаем се от добро представяне през уикенда, защото не можем да искаме да се върнем в ритъм три дни преди финала в Шампионската лига", добави наставникът на Борусия (Дортмунд).

Terzic vor Mainz: "Das geht nicht, wenn wir einen Gang runterschalten" - Borussia Dortmund will die Spannung hochhalten bis zum Champions-League-Finale #BL https://t.co/IhiNyQMvcT

— kicker ⬢ Bundesliga (@kicker_BL) May 10, 2024

"Целта ни е да се изкачим с още едно място напред в Бундеслигата. Все още има какво да се случи и нашето добро представяне да има значение. Отново ще има възможност за изява на повече играчи. Трябва да намерим правилния баланс и да изберем наистина добър състав за събота", продължи Един Терзич по повод срещата с Майнц от 33-ия кръг на Бундеслигата.

Терзич разкри, че нападателят Себастиан Алер все още изпитва болки и ще остане в Дортмунд, за да продължи възстановяването си. Колкото до собственото си положение, старши треньорът на Борусия Дортмунд каза: "Всичко се развива прекалено бързо за мен и в двете посоки. Планираме бъдещето, разбира се, говорим за това."

Последвайте каналите ни в: