Предпоследният уикенд в Премиър лийг потенциално носи възможност за развръзка в битката за титлата между Манчестър Сити и Арсенал. “Топчиите” гостуват на Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” - стадион, на който имат едва една победа в последните си 16 визити в първенството. Това дава надежди на феновете на Сити, че градският съперник може помогне на тима на Джосеп Гуардиола за историческата четвърта поредна титлата. Този сценарий обаче трудно може да бъде подкрепен от формата на “червените дяволи”. И все пак - ще успее ли тимът на Тен Хаг да се мобилизира, както го направи в дербитата с Ливърпул, и да вземе нещо от този мач? Върху всички тези въпроси около дербито разсъждават в днешното издание на “Контра” Даниел Любомиров и Васил Сумрачки и техният специален гост в днешното издание на предаването - журналистът от БНТ Радостин Любомиров.

Манчестър Сити има леката на пръв поглед задача да победи Фулъм като гост и да измести Арсенал от върха преди мача на “Олд Трафорд”. “Гражданите” са в серия от 15 поредни победи срещу този съперник, така че трудно можем да си представим грешна стъпка точно на “Крейвън Котидж”. Освен това Ерлинг Холанд и компания със сигурност ще търсят нов изразителен успех, с който да стопят предимството на Арсенал по отношение на головата разлика.

Астън Вила приема Ливърпул в понеделник. Бирмингамци са серия от три поредни загуби и четири срещи без успех, като току-що отпаднаха на полуфиналите на Лигата на конференциите. Тимът на Унай Емери ще иска да спечели последното си домакинство за сезона и да си гарантира четвъртото място в Премиър лийг и участие в ШЛ през следващия сезон, но Ливърпул изглежда вече остави лошата форма зад гърба си и след успеха над Тотнъм ще се опита да спечели и оставащите си два мача в ерата “Юрген Клоп”.

В Италия големият сблъсък е между Аталанта и Рома, които водят люта битка за петото място в Серия “А”, което през този сезон дава право на участие в Шампионската лига. Двата отбора имат по 60 точки, но бергамаските са с мач по-малко. Първият двубой през сезона между тези два съперника завърши с равенство, така че успех на някой от тях в неделя ще означава почти сигурно да бъде спечелена битката за петото място.

Последвайте каналите ни в: