Полският съдия Шимон Марциняк ще понесе санкция от УЕФА, която по-скоро ще удари по самочувствието и реномето му, отколкото ще има финансови последици заради допуснатия гаф в края на полуфиналния реванш между Реал (Мадрид) и Байерн. Тогава полският рефер спря ситуация с отбелязан гол от баварците заради сигнал за засада от страничния рефер, а не както са изискванията да се изчакат повторенията и ВАР.

Марциняк е бил определен да свири мача на откриването на Евро 2024 между Германия и Шотландия на 14 юни. Не е ясно дали той ще бъде оставен да ръководи този двубой, тъй като на немска територия вече има негативно настроение срещу съдията. Освен това УЕФА планира да не дава на полския арбитър ключови мачове от европейското първенство, пише полското издание "Пжегльонд Спортови".

Гафът на „Сантяго Бернабеу“ не е първият, която екипът на Марциняк прави в Шампионската лига през този сезон, отбелязва "Билд". През есента – в последния кръг на груповата фаза, той даде дузпа за ПСЖ в домакинския мач срещу Нюкасъл в петата минута на добавеното време. Топакат се отби в корема на Ливраменто и след това рикошира в ръката му. Килиан Мбапе вкара от бялата точка за 1:1. Така ПСЖ се класира за осминафиналите, а Милан отпадна.