Старши треньорът на Аталанта - Джан Пиеро Гасперини, коментира класирането на водения от него тим на финала в турнира Лига Европа. Бергамаските го направиха, след като надвиха на реванша отбора на Марсилия с 3:0, като това ще бъде първата възможност за клуба в неговата 117-годишна история да спечели международен трофей.

“Изиграхме толкова много мачове, не е лесно винаги да се представяш добре и в някои от тези мачове ние страдахме, но тази вечер направихме добра победа. Вече казах, че момчетата усещат енергията и емоцията, с която целият град ни подкрепя. Това беше специален мач и всички играха по най-добрия начин. Мисля, че този финал ще бъде историческа възможност за клуб като нашия и това е наистина невероятно, а това предвещава добри неща за всички”, каза Гасперини.

Gian Piero Gasperini feels Atalanta reaching the Europa League Final reminds people that ‘football is meritocracy’ and there is ‘hope’ beyond Superleagues https://t.co/k4cT0nHtTk #Atalanta #ATAOM #AtalantaOM #Bayer04 #UEL

— Football Italia (@footballitalia) May 9, 2024

На финала отборът на Аталанта ще срещне тима на Байер (Леверкузен), който също се класира по паметен начин, елиминирайки Рома, с което постави рекорда за отбора с най-много последователни мачове във всички турнири без допусната загуба.

Последвайте каналите ни в: