Бившият футболист на Марица (Пловдив) Радослав Апостолов спечели любопитно дело срещу клуба в Районен съд - Пловдив. Защитникът решава да прекрати на 7 август 2023 г. едностранно договора си с тима, който изтича година по-късно. Той се позавава на Кодекса на труда, плащайки обезщетение на работодателя в размер на три брутни възнаграждения от 3867 лева. След това парафира контракт с Ал - Араби от Куевйт, който пък го преотстъпва на Дунав (Русе).

Ръководството на Марица връща парите, а СТК към БФС отказва да констатира, че спортно-състезателните права на Апостолов са прекратени, позовавайки се на правилото, че сключен договор не може да се прекратява едностранно по време на сезона, освен ако са налице основателни причини.

В крайна сметка Районен съд-Пловдив образува производство по искова молба на Апостолов и футболистът печели делото. Съдът, позовавайки се на Кодекса на труда, признава за установено едностранното прекратяване на договора. Също така осъжда Марица да заплати на Радослав Апастолов 1750 лева за направени адвокатски разноски и 80 лева държавна такса върху уважения иск.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.

Последвайте каналите ни в: