Изходът от финала за Sesame Купа на България между Лудогорец и Ботев (Пловдив), който ще се проведе на 15 май, е важен не само за двата тима, но и за още 8 други клуба.

Става въпрос за всички отбори от първата шестица, а също така и за тези от четворката, които ще излъчат един представител в баража за Европа.

Клубовете, които имат полза Лудогорец да триумфира с Купата са: ЦСКА - София (66 точки), Черно море (65), Локомотив (Пловдив) (55), Левски (54) и дори Крумовград (45), който на теория все още е с шанс да се добере до четвъртото място и бараж за Европа.

Ако разградчани спечелят финала, това значи, че ЦСКА - София или Черно море си гарантират сигурно участие в евротурнирите. Единият от двата отбора пък ще се класира за предварителните кръгове на Лига Европа, което му осигурява минимум четири мача в европейските клубни турнири.

От своя страна това ще даде възможност на Локомотив (Пловдив) или Левски да завършат на четвърто място, което да ги изпрати на бараж за Европа срещу 7-ия в класирането.

Ако Ботев е новият носител на Купата, то това значи, че “канарчетата” ще си гарантират минимум четири двубоя в евротурнирите за сметка на ЦСКА - София или Черно море. На всичко отгоре един измежду “червените” и “моряците” ще трябва да се изправи в бараж за Европа в двубой с някой от ЦСКА 1948, Арда или Славия.

Триумф на Ботев слага и край на надеждите на Локо (Пд) и Левски за Европа.

Тимовете, които пък ще стискат палци за пловдивчани срещу разградчани са ЦСКА 1948 (45 точки), Арда (41) и Славия (37). Това е така, защото при подобен развой Ботев отпада от битката за седмото място, даващо право на бараж за Европа.

Последвайте каналите ни в: