Срещата от 4-ия кръг в Група С на Шампионската лига на воденият от Пламен Константинов отбор на Локомотив (Новосибирск) срещу победителя за 2021 година ЗАКСА (Кендзежин-Козле), която трябваше да се играе тази вечер, бе отложена в последния момент.

Причината е многото установени случаи на положителни тестове за COVID-19 в полския тим. Интересно е да се отбележи, че от Локомотив вече бяха пристигнали в Полша и бяха готови за мача. Все пак, от руският клуб са проявили разбиране и феърплей, като са приели предложения алтернативен вариант, а именно мачът да се изиграе на 12 февруари в Русия, в залата на "железничарите" "Локомотив Арена".

Така след съгласуване с Европейската волейболна конфедерация (CEV) срещата бе официално пренасрочена за тази дата (12 февруари) в Русия. От ЗАКСА също благодариха за разбирането на ситуацията и на Локомотив за тяхното феърплей отношение.

Локомотив не изигра и предишната си среща от най-силния клубен евротурнир - домакинство срещу Марибор (Словения), отново заради случаи на заразяване с COVID-19 в словенския тим. Но за разлика, тогава руснаците получиха служебна победа с 3:0 гейма, която беше и първа за играчите на Пламен Константинов в тазгодишната Шампионска лига.