Дойде време и за реваншите от Лига Европа, които ще определят двата финалиста в турнира. Мачовете на “БайАрена” и “Гевис” започват в 22:00 часа.

В двубоя в Леверкузен местният Байер ще се изправи срещу Рома, след като преди седмица си тръгна от “Олимпико” с комфортен аванс от 2:0. Съставът на Чаби Алонсо ще се стреми не само към рекорден 49-и пореден мач без загуба през сезона, но и към следващата стъпка по пътя към мечтания требъл. Не бива да се забравя и възможността за отмъщение, тъй като преди година именно “вълците” отстраниха “аспирините” точно в полуфиналната фаза след 1:0 в Италия и 0:0 в Германия. От друга страна, Даниеле Де Роси и неговите играчи са убедени, че все още нищо не е загубено и имат силите да направят голям обрат, който да ги прати на финала в Дъблин на 22 май.

В мача в Бергамо ситуацията е по-различна, тъй като преди седмица Марсилия и Аталанта завършиха наравно 1:1 на “Велодром”. Италианските домакини ще се постараят да затвърдят ролята си на лек фаворит в сблъсъка, вдъхновени от отстраняването на Ливърпул в предишната фаза на турнира и чудесната форма на голмайстора си Джанлука Скамака, който има 10 попадения в последните си 12 мача. Междувременно, гостите от Франция ще разчитат на факта, че имат по-големи успехи в евротурнирите в исторически план в сравнение със своя опонент, който ще преследва първия си финал в състезанията под егидата на УЕФА.

Who's in 🔥 form heading into the second legs...

ℹ️ League and #UEL results@Swissquote || #UELformguide pic.twitter.com/pXjsRnCQfN

— UEFA Europa League (@EuropaLeague) May 8, 2024
Последвайте каналите ни в: