Фиорентина стигна до 1:1 при визитата си на Брюж в полуфинален реванш и с общ резултат 4:3 се класира за финала в турнира Лига на коференциите, където очаква победителя от Олимпиакос и Астън Вила. Гърците спечелиха с 4:2 първия мач в Бирмингам, а реваншът е утре вечер в Атина. Максим де Кюпер (20) изведе белгийците напред, а Лукас Белтран (85-дузпа) класира "виолетовиете" за финала. В добавеното време на мача в Белгия домакините останаха в намален състав заради втори жълт и червен картон на Денис Одой.

В първия четвърт час от срещата не се стигна до чисти положения пред двете врати. Първият удар в двубоя дойде в 19-ата минута, когато Андреа Белоти напредна по лявото крило и центрира на втора греда за Николас Гонсалес, който свали за Роландо Мандрагора, чийто удар от границата на наказателното поле прелетя над напречната греда на домакините. Те обаче поведоха секунди по-късно, след като бившият нападател на Лудогорец Игор Тиаго комбинира с Ханс Ванакен, който бе позициониран по лявото крило. Капитанът на Брюж центрира на втора греда, където Максим де Кюпер засече с глава и прати топката във вратата на Пиетро Терачано за 1:0.

Фиорентина пропусна златна възможност в 22-ата минута, когато Нико Гонсалес бе изведен сам срещу Симон Миньоле, който се справи с удара на футболиста на "ла виола". Последва добавка от страна на Лукас Белтран, който не успя да намери очертанията на вратата. Три минути след това Додо напредна по дясното крило и центрира на втора греда към Кристиан Куаме, чийто удар с глава премина над напречната греда на вратата, пазена от Миньоле.

В 36-ата минута Кристиан Куаме се възползва от рикоширала топка в наказателното поле на Брюж, за да отправи мощен удар от воле, но топката само разтресе напречната греда.

След почивката Фиорентина беше по-активният от двата отбора, но футболистите на Винченцо Италиано не стигнаха до чисто положение пред вратата на Брюж. Кристиано Бираги стреля директно от пряк свободен удар в 73-ата минута, но топката рикошира право в напречната греда.

Фиорентина удари трета греда в 75-ата минута, когато Нико Гонсалес напредна по дясното крило и центрира към точката за изпълнение на дузпа, където Кристиан Куаме отправи удар с глава, но право в левия страничен стълб на вратата. След центриране в наказателното поле М'бала Нзола стреля с глава в наказателното поле, а Брандон Мехеле се опита да го спре и го удари с крак. Главният арбитър Халил Умут Мелер не се поколеба и посочи бялата точка, а в 85-ата минута Лукас Белтран се нае с изпълнението на дузпата и я реализира за 1:1.

В третата минута на добавеното време Додо се спречка с Денис Одой край тъчлинията, като двамата получиха по жълт картон, но за Одой беше втори, тъй като докато бе на терена той имаше вече жълт картон и бе изгонен. Две минути след това Ханс Ванакен проби в наказателното поле на Фиорентина и стреля към долния десен ъгъл на вратата, но Пиетро Терачано направи феноменално спасяване, класирайки "виолетовите" за финала.

БРЮЖ - ФИОРЕНТИНА 1:1 
(2:3 в първия мач, общ резултат 3:4)
1:0 Максим де Кюпер (20), 1:1 Лукас Белтран (85-дузпа)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !