Българският футболист Юлиян Ненов се раздели с Хамрун Спартанс, станал популярен у нас през 2022 година, когато елиминира Левски след дузпи в квалификациите за Лигата на конференциите.

29-годишният бивш играч на Дунав (Русе), Ботев (Враца) и Локомотив (София) няма да остане в малтийския клуб за следващия сезон. Ненов и съотборниците му спечелиха шампионската титла и бяха наградени в събота след домакинското равенство 1:1 с Хибърниън в последния кръг от сезона. Хамрун финишира с 62 точки - на 5 точки пред основния си конкурент Флориана. Ненов взе участие в 14 срещи от първенството на Малта, в които записа гол и асистенция. 

По-рано през сезона софиянецът, който е юноша на ЦСКА, спечели и Суперкупата на Малта.

"Вече няма да играя за Хамрун Спартанс, ставам свободен агент. Имах опция за подновяване на договора, но двете страни стигнахме до решението, че е по-добре пътищата ни да се разделят. Условията са страхотни, красиво е в Малта, но ми е много трудно без семейството ми. Жена ми и дъщеричката ни са в София, прибирам се при тях. За момента няма яснота къде ще заиграя", обясни Юлиян Ненов пред БЛИЦ.

"Празненствата след спечелената шампионска титла бяха страхотни. Mного хора бяха по улиците на Хамрун, ние бяхме в открит двуетажен автобус и се веселихме и пяхме заедно с тях. Уникална емоция. Радвам се, че постигнах големи успехи в Малта за кратко време - златен медал за шампионската титла, преди това спечелихме и Суперкупата на страната. Нямам търпение да се прибера при семейството ми, не сме били заедно от два месеца", добави Ненов. 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

 

Hello Champions, get ready for more top content from the big party. #HamrunSpartans #HIS10RY

Публикувахте отв Неделя, 5 май 2024 г.

 

The view is simply beautiful. #HamrunSpartans #HIS10RY

Публикувахте отв Понеделник, 6 май 2024 г.