Босненският Железничар (Сараево), чийто треньор до скоро беше бившият наставник на Локомотив Пловдив и ЦСКА-София Бруно Акрапович, постигна голямата си цел. Клубът се спаси от изпадане, след като победи Тузла Сити с 2:0 в мач от 30-ия кръг.

Припомняме, че Бруно Акрапович бе уволнен след загубата с 0:1 от Посуше в 27-ия кръг. Специалистът напусна поста си само след 9 официални мача, в които неговият тим записа 2 победи, 2 ремита и 5 загуби.След това временно за наставник на Железничар бе назначен Дино Джурбузович и под негово ръководство отборът постигна 3 поредни победи, с които осигури мястото си в групата и през следващия сезон.

"Целта пред мен и помощниците ми беше да променим кръвта в клуба и успяхме. Радвам се, че успяхме да върнем усмивката по лицата на тези деца, имам предвид нашите футболисти. Те ни дадоха допълнителни сили да се върнем и да не изпаднем. Мнозина вече виждаха, че изпадаме, но ние показахме, че имаме душа и сърце. Сега оцеляването ни е решено и нямаме повече грижи за това".

"В оставащите 3 мача ще влезем със същата енергия и воля, за да завършим сезона така, както подобава на клуба в момента. Ще се борим за всяка точка и за всичко, което можем да подобрим", заяви временният наставник Дино Джурбузович.

Последвайте каналите ни в: