Агентите на Пеп Гуардиола дадоха ясно да се разбере, че завръщане в Байерн (Мюнхен) това лято не е вариант за техния представител и той със сигурност ще продължи да води Манчестър Сити през следващия сезон.

"Пеп държи Байерн в сърцето си, но той не иска да напуска Манчестър Сити през лятото", се казва в комюнике на испанската агенция Tacticgrup, която се грижи за ангажиментите на треньора. "Той е много щастлив в Англия и има договор до 2025 година. Завръщане в Байерн не е вариант", уточниха от агенцията, цитирана от Sky Sport.

Пеп Гуардиола води Байерн (Мюнхен) в периода 2013-2016, като спечели седем трофея с отбора, сред които три шампионски титли и става световен клубен шампион. Под неговото ръководство обаче тимът три пъти отпадна на полуфинали на Шампионската лига - срещу Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид.

Така се затваря още една врата за Байерн (Мюнхен), който вече срещна отказите на испанеца Чаби Алонсо, германеца Юлиан Нагелсман, австриеца Ралф Рангник, а се очаква и италианецът Роберто Де Дзерби да обърне гръб на баварците. В момента за фаворит за нов треньор на Байерн се смята нидерлендецът Ерик тен Хаг, който има договор с Манчестър Юнайтед до 2025 година, но ситуацията му в Англия е твърде несигурна.

Последвайте каналите ни в: