Рилски спортист и Спартак Плевен излизат за първия мач от своята полуфинална серия в плейофите на Националната баскетболна лига. Двата тима се изправят един срещу друг тази вечер от 19:00 часа в зала “Арена Самоков”. Серията е във формат до три победи от пет мача, като победителят ще се изправи срещу Черноморец или Балкан на финала.

Рилецо достигна до полуфиналите след две впечатляващи победи над Шумен с огромна разлика - 113:60 в първия мач и 96:67 във втория. Самоковци имаха възможността да получат доста по-голяма почивка в сравнение в своя съперник, който трябваше да хвърля доста сили, за да елиминира Черно море Тича с 2-1, благодарение на победа с 82:73 в решителния трети двубой.

Рилски няма загуба като домакин от 21 октомври насам и е в серия от 15 последователни успеха на свой терен. Последната победа на Спартак в Самоков пък датира от 2010-а, като през последните 14 години Рилски неизменно печели срещу този опонент в Самоков.

Двата отбора изиграха четири мача от началото на сезона, като си размениха по две победи. Рилски спечели двете си домакинства с 88:87 и 88:80, докато плевенчани надвиха опонента си с 97:95 и 85:81 в зала “Балканстрой”.

Последвайте каналите ни в: