Бившият световен шампион по бокс в лека категория Джордж Камбосос се изказа ласкаво за уменията на бъдещия му съперник на ринга, но се усъмни в мотивацията му. Австралиецът ще се изправи срещу бившия хегемон в три дивизии и двукратен олимпийски шампион Василий Ломаченко тази събота (11.05) в битка в Пърт, Австралия. В двубоя ще бъде заложена вакантната титла на IBF в лека категория.

“Лома е толкова интелигентен на ринга, че все едно е Алберт Айнщайн за бокса. Все още има много какво да покаже, но не мисля, че е такова “куче” както преди. Не мисля, че е гладен за успех като мен. Никога няма да го подценя. Той е един от най-великите и изпитвам огромно уважение към него. Подготвям се за най-добрата му версия. Когато удари гонгът, респектът си отива и е време за битка”, заяви Камбосос за boxingscene.com.

Лома не е стъпвал в ринга, след като загуби със спорно съдийско решение от Девин Хейни през май 2023-а. Камбосос пък надигра Макси Хюс през юли 2023-а и така излезе от серия от две поредни поражения от Хейни.

“Имах страхотен лагер и много добър плам. Работих с фантастични спаринг партньори, които копираха играта на Ломаченко перфектно. Трябва да се адаптираш много добре за боксьор като него. Той е много умен и е много бърз на краката си. Движи се във всички посоки. Ние имаме наши си трикове. Дали трябва да го мачкаме и пресираме? Ще видим. Ще съм готов да се адаптирам”, допълни австралиецът.

Последвайте каналите ни в: