Амбицията на ръководството на Барселона е сериозно да подсили отбора на Чави Ернандес в офанзивен план през лятото. За тази цел са идентифицирани двама испански футболисти, за чиито трансфери клубът ще работи през лятото. Това са Дани Олмо (РБ Лайпциг) и Нико Уилямс (Атлетик Билбао). Според “Мундо Депортиво” привличането на първия, който е кадър на школата на “блаугранас”, ще бъде по-лесно. С Олмо вече са водени разговори и той ясно е изразил желанието си да играе за Барселона. Каталунското издание твърди, че клубът има готовност да плати клаузата на играча, която възлиза на 60 милиона евро, като улеснението идва от факта, че РБ Лайпциг ще склони сумата да бъде изплатена на вноски.

Интерес към Олмо имат и два клуба от Премиър лийг, както и Байерн (Мюнхен). Точно поради тази причина Деко ще се опита да реализира трансфера възможно най-скоро. "Мундо Депортиво" добавя, че има и краен срок, в който изтича спомената клауза в договора на испанеца с "червените бикове". Тя е 15-и юли - ден след края на Европейското първенство.

Ситуацията с Нико Уилямс е по-сложна, защото Атлетик Билбао ще иска цялата клауза в неговия договор, която е на стойност 50 милиона евро, да бъде платена наведнъж.

Последвайте каналите ни в: