ПСЖ приема Борусия (Дортмунд) в полуфинален реванш от Шампионската лига. Днес от 22:00 часа френският шампион и германският тим ще определят първия финалист в турнира през този сезон. Парижани имат да наваксват пасив от един гол, след като Никлас Фюлкруг реализира единствения гол при победата на „жълто-черните“ в първия двубой преди седмица.

Треньорът на ПСЖ Луис Енрике е считан за майстор на реваншите. През 2017 г. той беше основната фигура за неочаквания обрат, който Барселона под негово ръководство направи срещу настоящия му тим. Тогава каталунците бяха загубили първия мач с 0:4, но във втория разбиха съперника с 6:1. През този сезон 53-годишният испанец затвърди реномето си, след като в Париж отстъпи на Барса с 2:3, но на реванша спечели с 4:1.

Борусия (Дортмунд) от своя страна прави опит да спаси сезона си с атака на трофея на Шампионската лига. Тимът на Един Терзич е пети в Бундеслигата и отпадна от Щутгарт на осминафиналите за Купата на Германия. „Жълто-черните“ не са играли финал на Шампионската лига от 2013 г., когато отстъпиха на Байерн на „Уембли“. Тази година решителният мач за трофея също ще се играе на митичния дом на футбола в английската столица, а съперник също може да бъде грандът от Мюнхен.

ПСЖ – БОРУСИЯ (ДОРТМУНД)

(в първия мач: 0:1)

Днес от 22:00 часа по MAX Sport 3
Париж, „Парк де Пренс“
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ПСЖ: Донарума, Хакими, Маркиньос, Бералдо, Мендес, Заир-Емери, Витиня, Фабиан Руис, Дембеле, Мбапе, Баркола
Контузени: Ернандес, Кимпембе
Наказани: няма

Борусия (Дортмунд): Кобел, Риерсон, Хумелс, Шлотербек, Маатсен, Джан, Забицер, Адейем, Бранд, Санчо, Фюлкруг
Контузени: Бенсебаини, Дюранвил
Наказани: няма

Баланс между двата тима в Европа: 7 мача, 2 победи за ПСЖ, 3 равенства, 2 победи за Борусия (Дортмунд), г.р. 7:5