Бившият съотборник на Мариян Христов в Кайзерслаутерн Георг Кох даде разтърсващо интервю за в. „Билд“, в което призна, че може да почине във всеки един момент. Той е болен от рак на панкреаса и лекарите са му казали, че няма шанс за излекуване. 52-годишният бивш вратар през миналата година напусна работата си като треньор на вратарите на Виктория (Кьолн) поради лични причини. Сега обаче стана ясно какво е тяхното естество.

„Заболяването беше открито при рутинен преглед през месец април 2023 г. Не се чувствах добре и кръвните ми показатели бяха много зле. Докторът ми каза диагнозата и ми даде шест месеца живот. Не се оказа прав. Докторе, все още съм жив“, заяви Кох, който има 378 мача в първото и второто ниво на германския професионален футбол.

„Болестта ми е нелечима и ще умра. Все още обаче Бог не е решил кога ще ме прибере. Може да е във всеки един момент. Кризите идват и си отиват, но няма как да ги игнорираш. Когато влязох в болницата и видях, че ракът поразява деца и млади хора, си дадох сметка, че съм късметлия и съм имал прекрасен живот“, допълва бившият играч на Фортуна (Дюселдорф), ПСВ Айндховен, Кайзерслаутерн, Енерги (Котбус), Дуисбург, Динамо (Загреб), Рапид (Виена) и др.

„За мой късмет през кариерата си спечелих някое и друго евро, което ми позволи да съм на лечение в САЩ. Сега пия медикаменти, които вероятно не са разрешени в Германия. Трудно издържам мъките на рака. Направо ме изтощават“, уточни Кох, който призна, че голямата му мечта е да може да посети мачове на всеки един отбор, за който е играл през кариерата си.

Интервюто на бившия вратар, дадено за неделния брой на „Билд“, е предизвикало огромна реакция. Това призна той в допълнително изявление за изданието.

„Беше невероятно, телефонът ми направо щеше да експлодира. Батерията ми падна за нула време. Дори на рождения ми ден не съм получавал толкова обаждания и съобщения. Бившият ми клуб Фортуна (Дюселдорф) ме покани за мача си с Магдебург на 19 май. Музикантите от любимата ми група „Die Toten Hosen” ми изпратиха специална фланелка с надпис: „До горчивия край“. Посланието може да звучи глупаво и като черен хумор, но ми дава сили. Много съм благодарен за подаръка“, призна Георг Кох.