Борещият се да не изпадне от Бундеслигата Унион (Берлин) освободи треньора си Ненад Биелица, съобщиха официално от бившия клуб на Георги Василев-Гочето. Решението идва след вчерашното поражение с 3:4 у дома от Бохум.

Марко Гроте ще води временно отбора. Помощници ще му бъдат Мари-Луис Ета и Себастиан Бьониг. 51-годишният Гроте ще подготвя отбора за гостуването на Кьолн в събота.

"Очаквам с нетърпение задачата и съм убеден, че ще успеем да останем в Бундеслигата. Познавам добре отбора ни и знам, че ако обединим усилията си, ще успеем да вземем нужните точки“, оптимист е Гроте, който е начело на формацията на Унион до 19 години. 

Той вече беше заставал на треньорския пост на първия тим на немския клуб. Гроте бе поел мъжете на Унион временно през ноември и прекъсна поредицата от загуби на столичани в Бундеслигата с равенството 1:1 срещу Аугсбург.

Асистиращата му Мари-Луис Ета пък влезе в историята, след като стана първата жена, която е част от мъжки отбор в мач от Бундеслигата на Германия.  

Припомняме, че хърватинът Ненад Биелица беше назначен през ноември, след като Урс Фишер беше уволнен заради лоши резултати, въпреки че осигури първо участие на Унион в Шампионската лига предходния сезон.